top of page

Individuele retraite in Retraitehuis Bloeiplaats

om jezelf wat beter te kunnen horen

individuele-retraite-retraitehuis-bloeiplaats

Retraitehuis Bloeiplaats is een bijzondere plek waar niet zo veel hoeft, en jij vooral welkom bent tijdens jouw individuele retraite of solo retreat in Nederland. De verstilde, huiselijke en eenvoudige sfeer brengt vertraging en rust waardoor innerlijke ruimte kan ontstaan om bij jezelf thuis te komen. Ook de beschutte tuin is een ware oase met zijn zitplekjes, een heerlijke schommel en de houtgestoken sauna. We nodigen je uit je eigen ritme en behoeften te volgen en de ruimte te nemen om tot jezelf te komen. We vertrouwen erop dat jij zelf het best weet wat jij nu nodig hebt en de Bloeiplaats alles biedt om dit te kunnen horen. We noemen dit een doe-het-zelf retraite.

Vaak doet het zijn op deze krachtige plek van vertrouwen al heel veel. Als je behoefte hebt aan meer verdieping, is er de mogelijkheid van een gesprek met gastvrouw Malve in vorm van wandelcoaching. Verlang je na wat meer structuur en iemand naast je, dan bestaat de mogelijkheid van een 48-uurs retraite met Malve. Deze ontmoetingen vragen om bereidheid en commitment om echt na je binnenste te willen luisteren. Vele vragen van ons retraitegasten raken zielenzaken: Wie ben ik? Wat staat mij in dit leven / nu te doen? Hoe geef ik zin aan mijn leven? Wat doet de vergankelijkheid van mezelf of van een dierbare met mij?

Er zijn 2 appartementen beschikbaar om even alleen tot rust te komen tijdens een individuele retraite, stilte retraite alleen, solo retreat of om een bedrijfsidee met alle aandacht uit te werken.

Het wordt ervan uit gegaan dat je jezelf in je retraiteproces kunt dragen.

De bedding

Retraitehuis Bloeiplaats heeft een voelbare bedding. Gastvrouw Malve woont samen met haar dieren in haar eigen appartement in het huis. Malve straat veel rust en vertrouwen uit en biedt een veilige, warme bedding tijdens je verblijf. Haar kracht ligt in het oordeelloze zijn. Zielenzaken boeien haar en zijn altijd onderdeel geweest van haar werkend leven, zoals in de kinderoncologie, in een Keniaanse weeshuis, als Beeldend begeleider in een hospice en nu als gastvrouw in de Bloeiplaats.

Bij het team horen ook twee bijzondere honden. Begeleidingshond Mario is de ware gastheer. Hij is een ware hartopener en is in contact met mensen een heel intuïtieve hond die je ruimte en vertrouwen biedt. Miss Molly is vol levensvreugde en durf. Zij heeft een groot moederhart en kan je uitdagen je grenzen aan te moeten geven. Sinds kort woont kater Karlchen bij ons, een vrije geest die even een kopje geeft, voordat hij buiten verder struint.

Omgeving

Retraitehuis Bloeiplaats ligt aan de kust van het weidse Noordoost Groningen. Slechts 2,5 uren vanaf Amsterdam. De rust en ruimte kan je hier letterlijk ervaren. Als je meer over de directe omgeving van de Bloeiplaats wilt weten, kan je hier de omgeving ontdekken.

Kosten

  • Overnachting: vanaf €75,- pp/pn incl. ontbijt, btw, toeristenbelasting. in de avond mee eten is mogelijk tegen onkostenvergoeding. De lunch verzorg je zelf.

  • Wandelcoaching: €75,- per uur incl. 21% btw

  • 48-uurs retraite: vanaf €550 incl. 2 overnachtingen in Retraitehuis Bloeiplaats, 2 wandelgesprekken en verzorging

bottom of page