Over ons

een bijzonder team

Malve Dau-Mario-Molly

vertrouwen • rust • ruimte • levensvreugde • creativiteit

"Ik ben er om mens te zijn" hoorde ik me tijdens mijn eerste coachingstraject zeggen. Toen werkte ik nog in het reclamevak in Amsterdam, leefde een energiek, snel leven. Pas veel later kwam ik erachter wat ik toen bedoelde.  

Toen ik mid dertig was, voelde ik me leeg. Ik nam rust tijdens een sabbatical en ging me bezinnen op wat ik leuk vond toen ik jong was. Ik heb op jonge leeftijd vrijwilligerswerk in de kinderoncologie gedaan en de ontmoetingen met de kinderen en hun families, hun vertrouwen en openheid raakten me toen ten diepste. Ik reisde naar Afrika om in een HIV project met weeskinderen te werken. Vele jaren was ik drie maanden van het jaar in Afrika, en de rest van het jaar in mijn drukke leven in Amsterdam. Heel langzaam kwam een fase van integratie van deze twee werelden, ik hoefde niet meer te kiezen. Mijn projecten in Amsterdam werden meer maatschappelijk. Ik naam de keuze weer te gaan studeren, in mensenwerk.

2015 vertelde een collega van een project in de duinen bij Bakkum. Ik kreeg koude rillingen toen ik het plaatje van 'The White Lady' (het oude St. Antonius Kindertehuis) zag. Een innerlijke stem fluisterde me dat ik hier moest zijn. Dit was de geboorteplaats en het begin van de Retraitehuis Bloeiplaats.

Vier jaar leefde ik in de duinen. Een krachtig gebied dat me tot rust liet komen. Werkzaamheden die me voedden. Een leven in stilte dat me liet bezinnen. Een nieuwe vorm van samenwerken op basis van vertrouwen. Hier heb ik mijn roeping, bedding bieden voor bezieling, en mijn passie, de natuur, mogen ervaren. In deze tijd kwamen ook mijn honden Mario & Miss Molly op een intuïtieve manier bij me. Ieder met hun eigen kwaliteiten. Wat ons verbindt, is dat we dienend in het leven staan en werken vanuit liefde voor mensen. 

 

Na jaren in de stilte, ging ik 2018 langzaam weer de samenleving in. Het is dus ook een bewuste keuze dat de huidige locatie van Retraitehuis Bloeiplaats, midden in een dorp is. Ook hier kies ik de weg van integratie.

Steeds meer leef ik een authentiek leven en volg mijn roeping: 'mens' te zijn. Steeds vaker noem ik mezelf een zielenzorger met een passie voor vertrouwensvol ondernemen. Hierdoor is de naam ZielenZaken ontstaan.

Malve's levensloop en opleidingen kun je hier lezen.

service-dogs

Mario

Mario is een echte hartopener, hij is in contact met mensen een heel intuïtieve hond die je ruimte en vertrouwen biedt jezelf te zijn. Hij heeft een prachtige oude ziel en straalt diepe rust uit. Mario is een gecertificeerde AAI-hond. Mario benadert je open en vriendelijk en verwarmt je hart. Hierdoor kan je gemakkelijker rust vinden en bij je gevoel komen. Zijn fijngevoeligheid maakt dat hij zich als vanzelf met je afstemt en ziet wat je nodig hebt. Ik vertrouw op Mario’s goede en pure instinct en geef hem de ruimte in zijn werk zijn eigen wijsheid te volgen. 

Miss Molly

Miss Molly is vol levensvreugde en houdt van vrijheid. Diep van binnen kent ook zij de stilte. Molly zal je uitdagen je grenzen aan te geven. Maar Molly heeft ook een groot moederhart en zal voor je zorgen als je hiervoor open staat.

Een dierbaar initiatief

Ik ben aangesloten bij het Netwerk Beeldende Begeleiding in de laatste levensfase.  Het netwerk bestaat uit begeleiders (therapeuten en coaches) met een beeldende beroepsopleiding die met elkaar zorgvuldige en professionele begeleiding aan mensen in de laatste fase van het leven en hun naasten verzorgen. Het Netwerk streeft ernaar dat Beeldende begeleiding in de toekomst in alle hospice(units) in Nederland onderdeel is van de zorg. En dat het ook in andere organisaties waar palliatieve terminale zorg verleend wordt en in de thuissituatie aangeboden kan worden. Met elkaar staan we voor het waarborgen van de kwaliteit van de Beeldende begeleiding en de professionaliteit van de begeleiders.