Retraitehuis Bloeiplaats

een bijzondere plek om te verstillen, te bezinnen en te zijn

Rust & ruimte

De Bloeiplaats is een kleinschalig retraitehuis aan de kust van het weidse Groningen dat je uitnodigt om uit te waaien en te zijn. Een zijnsplek waar je alleen of samen met dierbare(n) kunt verblijven in een huiselijk en verstillende sfeer. Voor individuele retraites, met of zonder begeleiding.

De Bloeiplaats en gastvrouw Malve bieden een warme en veilige bedding waarin jij je innerlijke behoeften kan volgen en jij zelf de omstandigheden kunt creëren die voor jou op dit moment het beste zijn om tot jezelf te komen. Mocht je behoefte hebben aan begeleiding, dan kan je terecht bij Malve voor een (wandel)gesprek. Of je kiest voor een 48-uurs retraite als je in begeleiding op een (levens)thema wilt focussen; met 2 overnachtingen, 2 wandelgesprekken en verzorging.

Er is ook de mogelijkheid voor een bezoek aan Thermen Bad Nieuweschans of een massagetherapeut in het dorp.

Een retraite in de Bloeiplaats vraagt dat je jezelf moet kunnen dragen in je proces, dat je zelfstandig bent en in staat om voor jezelf te zorgen. 

Bij de Bloeiplaats ontmoet je mensen met verschillende achtergronden, in verschillende situaties en met verschillende beweegredenen. Mensen die behoefte hebben aan bezinning, ongeacht hun leeftijd of achtergrond. Vaak komen mensen die in contact willen zijn met hun essentie. Wat de gasten allemaal gemeen hebben, is dat ze openheid mee brengen te willen luisteren om zich zelf te kunnen ontmoeten. En dat ze naar een plek komen dichtbij de natuur waar ze tijd, rust en ruimte hebben voor zichzelf om te zijn met datgene wat hen persoonlijk bezig houdt.

 

Het verblijf biedt jou alle ruimte om je retraite naar eigen inzicht in te vullen. De eenvoudige, rustige sfeer van het huis, de heerlijk wilde tuin en de nabije natuur bieden de essentiële voorwaarden voor een zinvolle en persoonlijke retraite. 

Omgeving

Retraitehuis Bloeiplaats ligt aan de kust van het weidse Noordoost Groningen. Slechts 2,5 uren vanaf Amsterdam. De rust en ruimte kan je hier letterlijk ervaren. Als je meer over de directe omgeving van de Bloeiplaats wilt weten, kan je hier de omgeving ontdekken.

Kosten

  • Overnachting: €65 / 75,- pp/pn incl. ontbijt, btw, toeristenbelasting. in de avond mee eten is mogelijk tegen onkostenvergoeding. De lunch verzorg je zelf.

  • Ontmoeting met Malve: €75,- per uur incl. 21% btw

  • 48-uurs retraite: €550 / 520,- incl. 2 overnachtingen in Retraitehuis Bloeiplaats, 2 wandelgesprekken en verzorging

Meer informatie

Ben jij benieuwd naar de Bloeiplaats? Wees welkom verder informatie op de website van Retraitehuis Bloeiplaats te lezen of actuele updates op facebook.

Criteria

De Bloeiplaats biedt ruimte en onderdak aan mensen die bezinning zoeken in een periode van enkele dagen of weken. In dit proces wordt ervan uitgegaan dat de gast zichzelf kan dragen, veilig voor zichzelf is en zijn of haar omgeving. Hiervoor wordt een intake gedaan. De Bloeiplaats is nadrukkelijk geen behandel- of therapeutisch centrum met zodanige activiteiten. Indien een gast begeleiding bij een behandelaar of begeleider zoekt, gebeurt dit op eigen verantwoordelijkheid. De Bloeiplaats staat open voor alle levensbeschouwingen.