top of page

Omgeving

rust en ruimte in overvloed in Groningen

Stuwwallen De Tjamme

Natuurgebied De Tjamme

licht bos, graslanden, moerasgebied, Schotse Hooglanders, direct tegenover de Bloeiplaats

 

Vlak tegenover het huis ligt natuurgebied De Tjamme met zijn reeën,  vossen, vogels en Schotse Hooglanders. Het is een heerlijk licht en vriendelijk natuurgebied om een uurtje te struinen.

Natuurgebied De Dollard

Dollard

stilte, weidsheid, uitwaaien op de dijk, vogels & zeehonden

 

In de Dollard komen zoet en zout water bij elkaar. De getijdenrivier Eems mondt hier uit in de Waddenzee. In het fascinerende landschap leven planten, vogels, vissen en andere dieren die nergens anders in de Waddenzee voorkomen. Vanaf de dijk zie je hoe water en land bij elkaar komen, hoe de kwelder regelmatig onder water staat. Extra bijzonder is een wandeling vanaf Nieuwe Statenzijl naar de buitendijkse vogelkijkhut, De Kiekkaaste. En natuurlijk de zeehondenkijkwand, waar in het voorjaar (eind april tot half september) de zeehonden en hun jongen regelmatig uitrusten op de zandplaten.

 

Meer informatie: Bezoekerscentrum Dollard

Natuurgebied Midwolderbos

Midwolderbos

prachtige bomen, Koningspaarden

Een heerlijke fietstocht door de polder en langs het Oldambtmeer naar Herenhuis Ennemaborg in Midwolda. Wat een weidsheid, wat een prachtige bomen hier! Het Midwolderbos is een oud bos wat vroeger gebruikt werd voor de houtteelt. Grazende Konikpaarden vormden het gebied om tot natuurlijk bosgebied. Er is een 6km lange wandelroute. 

In het koetshuis van het herenhuis is een fijn café aangesloten wat in weekenden is geopend.

Oldambtmeer

Oldambtmeer

fietsen, varen, recreatie

Een prachtig recreatie- en woongebied rond Blauwestad met een groot meer en ongerepte natuur. Juist op de eilanden waar nog geen huizen staan kan je heerlijk langs de oevers van Oldambtmeer wandelen.

Thermen-Bad-Nieuweschans

Thermen Bad Nieuweschans

wellness, spa, thermen

Heerlijk ontspannen en laten verwennen in het oudste kuuroord van Nederland met zeer uitgebreide thermen. De ideale locatie om alles achter je te laten op slechts 8km van de Bloeiplaats. 

Meer informatie: Thermen Bad Nieuweschans

Reiderwolde

Natuurgebied Reiderwolde

water, riet, wilgen, wolken kijken

Een nog jong natuurgebied met moeras, bossen en bloemrijke velden, waar het riviertje De Tjamme in zijn oorspronkelijke kronkelende loop is hersteld. Het ligt tussen Blauwestad en Beerta, op fietsafstand van de Bloeiplaats.

Regelmatig zijn er in de zomer culturele en muzikale evenementen als ook lezingen in het amfitheater.

Wandelgebied Westerwolde

Westerwolde

bomen & beekdalen: een van de mooiste wandelgebieden van Nederland

 

Westerwolde heeft een charmant, kleinschalig beekdallandschap van de riviertjes Mussel Aa, Ruiten Aa en Westerwoldse Aa  met mooie dorpen, groene bossen, heidevelden, prachtige flora en fauna en kilometers oude bomen langs de weg. Dit prachtig wandel- en fietsgebied is vanuit de Bloeiplaats het makkelijkst te bereiken via het vestingdorpje Oudeschans en het sfeervolle Bellingwolde. Op onderstaande site zijn diverse routes omschreven.

Tip: Theetuin Moenieks't Moment

Beertsterplas

Beertsterplas

natuurzwemplaats

 

Tijdens de huizenjacht vertelde een buurvrouw dat dit dé leukste natuurzwemplaats in de buurt is! Op fietsafstand van de Bloeiplaats. 

bottom of page